STOP vandalizării autobuzelor RATC

Autobuze cu geamuri sparte, cu uși zgâriate sau compostoare distruse. Le întâlnim din ce în ce mai des pe traseele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța sau chiar asistăm la producerea lor. Aproape în fiecare săptămână, autobuze din flota RATC intră în reparații nu din cauza defecțiunilor tehnice, ci din cauza actelor de vandalism la care sunt supuse zi de zi.

În urma lor, are de suferit și regia pentru că trebuie investiți bani pentru repararea pagubelor, dar și constănțenii călători, pentru că autobuzele vandalizate trebuie scoase de pe trasee, ceea ce duce, inevitabil, la întârzieri pe unele rute. Drept urmare , RATC Constanța face un apel către constănțeni să nu fie indiferenți la actele de vandalism, ci să apeleze imediat la 112 sau la alte numere de telefon, ale altor instituții, aflate la dispoziție.
„Ca urmare a multiplelor acte de vandalism înregistrate în ultima perioadă, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța face apel la spiritul civic al constănțenilor şi la dorinţa acestora de a călători cu mijloacele de transport în comun în condiţii civilizate. Vă rugăm să nu tolerați distrugerea validatoarelor, a scaunelor, a ușilor autobuzelor, anunţând conducătorul auto, apelând la numărul de urgenţă 112, la dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală, la telefoanele 0241/484 205 sau 0799 606 142 (WhatsApp) sau dispeceratul RATC la numărul călătorului 0241/694 960. Pe lângă pagubele directe rezultate din înlocuirea pieselor distruse, RATC înregistrează pierderi din cauza imobilizării autobuzelor avariate, prin retragerea acestora de pe trasee”, au transmis reprezentanții RATC Constanța.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole