Ce valoare au salariile românilor. Datele prezentate de Institutul Național de Statistică

Institutul Național de Statistică a publicat astăzi datele privind salariul mediu net în România.
Potrivit INS, valoarea acestuia a crescut în aprilie, faţă de luna precedentă, cu 9 lei, până la valoarea de 2.713 lei, în timp ce câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.512 lei, mai mare cu 0,5% .
Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în: activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) – valoare de 6.437 lei, iar cele mai mici în domeniul hoteluri şi restaurante (1.563 lei).
Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a urcat, în aprilie 2018, cu 14,7%.
„În luna aprilie 2018, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, al 13-lea salariu, pentru performanţe deosebite, ori pentru sărbătorile de Paşte), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, plăţii sumelor din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna aprilie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte)”, menţionează INS.

Cele mai Accesate Articole