Ministrul Apelor inspectează plajele de pe litoral

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează o vizită de lucru în județul Constanța, joi și vineri, pentru a inspecta plajele de pe litoral și pentru a monitoriza evoluția proiectelor de investiții din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor.
Totodată, ministrul va evalua stadiul proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere – Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM. De asemenea, demnitarul va avea întâlniri cu autoritățile locale, cu serviciile deconcentrate și va susține o conferință de presă.
  PROGRAM VIZITĂ: 
Joi, 14.06.2018
10:00 – 18.00 – Verificarea modului de amenajare, întreținere și exploatare a plajelor din localitățile Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie, Constanța și Năvodari.
Se are în vedere următoarele aspecte:
-Efectele eroziunii asupra țărmului românesc cuprins între Mangalia și Năvodari;
-Modul în care s-au comportat lucrările de combatere a eroziunii țărmului realizate în Faza I și recepționate în decembrie 2015;
-Analiza chimică a apei Mării Negre în zona litorală.
Vineri, 15.06.2018
10:00 – Întâlnire cu autoritățile locale și serviciile deconcentrate (sediul Prefecturii);
11:00 – Conferință de presă – Prezentarea investițiilor din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor, precum și a stadiului proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere în Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM(sediul prefecturii/CJ Constanța);
12:30 – Analizarea și verificarea lucrărilor de reducere a eroziunii costiere în zona Eforie Nord – Eforie Sud; demnitarul va fi însoțit de reprezentanți ai autorităților locale.
14:00 – Concluzii – faleza Eforie Nord.
Sursa: Comunicat Ministerul Apelor și Pădurilor

Cele mai Accesate Articole