Seism în ”Țara Soarelui Răsare”

Reverberațiile scoarței terestre și-au manifestat, din nou, voința, agitând pământul în Japonia. Intensitatea acestei dezlănțuiri s-a soldat cu pierderi de vieți omenești și sute de răniți.

Situată în Cercul de Foc al Pacificului, ”Țara Soarelui Răsare” a fost, din nou, zguduită de un cutremur. Intensitatea seismului a fost stabilită inițial la 5,9, magnitudinea fiind revizuită apoi la 6,1. În urma nefericitului eveniment, trei persoane și-au pierdut viața și peste două sute au fost rănite. În rândul celor trei victime, se numără și o fată de 9 ani, care a decedat după ce un zid s-a prăbușit peste ea la școală.
Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 13 kilometri, în nordul orașului Osaka, cea de-a doua metropolă ca mărime a Japoniei. Produs la ora locală 07.58, seismul a perturbat activitatea orașului, toate trenurile și metrourile din Osaka fiind oprite. Căderea de tensiune provocată de cutremur a afectat peste 170.000 de locuințe, blocând și parcursul obișnuit al trenului de mare viteză dintre Osaka și Tokyo. Fabricile de automobile din regiune și-au intrerupt activitatea, efectele nefaste ale seismului incluzând și avarierea mai multor conducte subterane de apă.
Deși nu există temeri legate de apariția unui posibil tsunami, epicentrul cutremurului fiind localizat pe continent, autoritățile nipone au emis avertizări cu privire la producerea ulterioară a unor replici puternice.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole