Tineri liceeni constănțeni de excepție

Răzvan Ursu, clasa a XII-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, s-a calificat în lotul restrâns al României care va participa la Olimpiada Internațională de Fizică. Competiția  se va desfășura în capitala Portugaliei, Lisabona în luna iulie a acestui an.

Constanța dă în continuare oameni de valoare cu care să ne mândrim cu toții! Un astfel de om este elevul de liceu al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, Răzvan Ursu. Aflat în prezent în ultimul an de liceu își completează portofoliul de elev eminent cu calificarea în lotul restrâns al României care va participa la Olimpiada Internațională de Fizică. Competiția va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona în luna iulie a acestui an. Profesorul îndrumător este domnul Ion Băraru.
Ca o observație trebuie adăugat că liceanul din județul nostru s-a calificat la o distanță de 0,05 puncte față de primul admis în lot!
De menționat este și reușita unui alt licean, elev în clasa a X-a a aceluiași colegiu și fost elev al școlii gimnaziale „Tudor Arghezi” din Năvodari. Acesta a reușit calificarea în lotul mare, realizare pe care nu mulți o ating! El este deja medaliat la Olimpiada internațională de Astronomie și Astrofizică. Profesorul coordonator al acestui tânăr este doamna Adina Dogărescu.
Mulțumim acestor tineri și profesorilor acestora pentru munca lor, pentru rezultatele cu care ne fac să ne mândrim că suntem români și ne fac cunoscuți peste tot în lume cu rezultate de excepție.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole