Plajele de pe litoralul românesc reabilitate cu fonduri europene

Plajele de pe litoralul românesc reabilitate cu fonduri europene pot fi închiriate firmelor private care pot desfăşura activităţi comerciale pe respectivele sectoare, a anunţat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

În cursul zilei de vineri 15 iunie, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneşa făcut mai multe precizări privind plajele de pe litoralul românesc reabilitate cu fonduri europene. Astfel, a precizat că Uniunea Europeană i-a transmis Guvernului de la Bucureşti că închirierea prin licitaţie a acestor plaje este legală. Ministrul a mai spus că 30% din suprafaţa plajei închiriate de agenţii economici trebuie să fie lăsată liberă, fără şezlonguri, pentru turiştii care doresc să facă plajă pe cearşafuri.
În cadrul aceleiași întâlniri, Ioan Deneş le-a amintit operatorilor economici de pe plaje şi care sunt normele ce trebuie respectate în privinţa depozitării gunoiului.

„Să aibă pubele de gunoi, astfel încât turistul să aibă unde să îşi ducă, ştiu eu, resturile care trebuie să le arunce la gunoi, la aceste pubele, să se respecte prevederea legală prin care 30% din suprafaţa plajei închiriată să fie pusă la dispoziţia celor care doresc să vină cu cearşaful şi aceste lucruri se vor face începând de astăzi (n.red – 15 iunie)  şi săptămâna viitoare vor fi trimise aceste adrese“, a subliniat ministrul Ioan Deneș.

Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole