Riposte tarifare între SUA și China

Războiul comercial dintre Beijing și Washington se adâncește. Duelul măsurilor de retorsiune este o încleștare a taxelor la importurile de bunuri derulate între cele mai puternice economii ale lumii.

Politica comercială adoptată de Administrația Trump cu privire la bunurile importate din China a denaturant tranzacțiile desfășurate între Beijing și Washington. Declarațiile recente ale liderului de la Casa Albă prefigurează o perpetuare a disputei comerciale dintre cele două state, o nouă avalanșă de măsuri riscând să-și facă apariția. După instituirea de către președintele american a unor taxe pentru bunuri chinezești în valoare de 50 de miliarde de dolari, Donald Trump amenință cu impunerea de noi sancțiuni fiscale. Aceste obligații vizează impozitarea unor mărfuri provenite din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, procentul urmărit de Washington fiind de 10%. Amplificarea ripostei fiscale desfășurată de Casa Albă este un demers iscat de presupusa manieră ilicită utilizată de Beijing în achiziționarea de proprietate intelectuală și tehnologie americană.
Avertismentele președintelui american au întâmpinat critici dure din partea autorităților chineze. Continuarea aplicării de tarife, catalogată drept irațională de Beijing, va converge spre stabilirea de măsuri de retorsiune mai profunde din partea statului asiatic.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole