129 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna a găzduit manifestarea culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu.

Momentul omagial dedicat implinirii a 129 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui poet roman a fost constituit de lansarea cărții “Mihai EMINESCU, UN DUMNEZEU RĂNIT” a autorului Laurian Stănchescu. Acest volum cuprinde documente inedite primite de autor de la nepotul poetului Mihai Eminescu.
In spiritul promovării culturii românești, evenimentul a găzduit  o expoziţie tematică prilejuită de Ziua Universală a Iei realizată de Atelierul de Creație din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna. In paralel, in cadrul aceleiasi manifestari a fost prezentată o expoziție de grafică semnată de Marin Rodica Cristiana, elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța, precum si un moment de balet clasic sustinut de catre elevii școlii Nicolae Spirescu din Cumpăna.
La eveniment au participat scriitori, cadre didactice, iubitori de poezie eminesciană precum si primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole