Delfini eșuați pe țărmul Mării Negre

Anual, Organizația Neguvernamentală ”Mare Nostrum” atrage atenția cu privire la situația delfinilor eșuați pe țărmul Mării Negre. Rezultatele dezvăluite de cele mai multe ori situații îngrijorătoare.

Adâncurile Mării Negre ascund pericole diverse, care amenință viața speciilor de mamifere din acest mediu acvatic. Eșuarea pe țărm a delfinilor este o dovadă în acest sens, constituind una dintre cele mai grave probleme semnalată de ecologiști. Potrivit Organizației Neguvernamentale ”Mare Nostrum”, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 38 de astfel de situații.
Specialiștii în domeniu încearcă să identifice totalitatea factorilor de risc. Cauzele care pun în pericol viața acestor mamifere marine sunt multiple, principalele fiind însă plasele pescărești.
Studiile arată că un număr mare de delfini eșuați apar în perioada de prohibiție, ecologiștii neconsiderând acest aspect o simplă coincidență. Combaterea fenomenului constă în aplicarea cu rigurozitate a legii.
Perpetuarea speciilor de delfini din Marea Neagră este pusă sub semnul întrebării de diferite tratate și directive internaționale. Destinul tragic pe care îl prevăd acestea nu este o sentință finală, fiind nevoie de studii ample, desfășurate pe o perioadă mai îndelungată de timp de către toate țările riverane Mării Negre.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole