Înscrierea în învățământul preșcolar

Înscrierea copiilor de vârstă preșcolară la grădiniță reprezintă o adevărată încercare pentru părinții. De cele mai multe ori solicitările depășesc numărul locurilor disponibile. Copiii, care nu au fost admiși în unitatea de învățământ dorită, în această perioada, au la dispoziție o nouă etapă de înscriere.

Înscrierea în învățământul preșcolar reprezintă debutul unei noi etape în viața copilului, dar și a părintelui. Locurile insuficiente din grădinițe umbresc bucuria acestui început. Situația în care unitatea de învățământ se confruntă cu un număr mai mare de solicitări de înscriere a copiilor decât cel al locurilor disponibile găsește rezolvare prin aplicarea unor criterii de departajare generale și specifice.
Copiii, care nu au fost admiși în unitatea de învățământ dorită, au la dispoziție o nouă etapă de înscriere, ce se va desfășura în perioada 2 – 27 iulie, cererile urmând a fi procesate până în data de 3 august.
Începând cu 1 septembrie, cadrele didactice vor aplica un nou curriculum național pentru educație timpurie, adresat copiilor de la 0 la 6 ani. Sistemul de predare, care se va implementa din toamna acestui an, nu se va mai adresa capacității de memorare a preșcolarului. Procesul didactic va urmări dezvoltarea aptitudinilor personale. Activitățile se vor desfășura pe proiecte cu durata de una pana la cinci săptămâni. Noul mod de predare include sprijinul părinților care trebuie să abordeze aceleași subiecte cu copilul acasă.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole