Vitezomani depistați pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 43 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h şi 10 aflate la volan în stare de ebrietate.
Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 219 km/h, iar cea mai mare valoare de alcoolemie indicată de aparatul Drager a fost de 0,85 mg/l în aerul expirat.
Astfel, pe autostrada A1, 28 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 219 km/h.
Pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 6 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h.
Pe autostrada A3, poliţiştii au depistat alţi 9 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h şi 204 km/h.
Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Rm. Vâlcea-Deva, unde poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, ce conducea cu viteza de 219 km/h.
Într-unul dintre cazuri, poliţiştii au depistat un conducător auto, care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgenţă a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti.
Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
În timpul acţiunilor în trafic, poliţiştii au depistat şi 10 persoane care conduceau pe autostrăzi, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat.
Sursa: Poliția Română

Cele mai Accesate Articole