Laura Codruța Kovesi, revocată de la șefia DNA. Președintele a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție.
Decizia vine la mai bine de o lună de când Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis și între Guvern și președinte, ca urmare a respingerii de către șeful statului a cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.
„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
„În România lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel, dimpotrivă trebuie să continue. Niciuna din instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare. Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca şi democraţia autentică, se manifestă zi de zi prin decizia şi alegerea fiecărui cetăţean de a respecta mai presus de orice Constituţia şi legile acestei ţări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură şi o diminuare a statului de drept”, a adaugat Dobrovolschi.

Cele mai Accesate Articole