MApN organizează ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru, pilotul care a murit la Fetesti

Ministerul Apărării Naționale anunță că în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații au fost organizate astăzi ceremonii în memoria căpitan-comandorului (post-mortem) Florin Rotaru.
În vârstă de 36 de ani, acesta îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.
Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.
Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.
Reamintim că un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă  şi a luat foc lângă Feteşti în timp ce efectua un zbor la baza Aeriană 86 Borcea. Prăbușirea a fost urmată de o explozie și un incendiu. Pilotul a murit carbonizat.
Pilotul militar,care și-a sacrificat viața pe timpul unui zbor demonstrativ desfășurat la Baza 86 Aeriană, în data de 7 iulie, a fost înaintat post-mortem la gradul de căpitan-comandor prin ordin al ministrului Apărării Naționale emis astăzi, 9 iulie, pentru spiritul civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni de care a dat dovadă, a transmis MApN.
 

Cele mai Accesate Articole