Operațiune de salvare în Thailanda

Opt băieți au fost scoși din grota inundată parţial, în nordul Thailandei, în care un grup de 12 adolescenţi şi antrenorul lor de fotbal au fost blocaţi din 23 iunie.

A început operațiunea de salvare a persoanelor blocate în peștera din Thailanda. În cursul zilei de dumincă au fost salvați primii patru copii, iar astăzi alți patru. Tinerii se află în stare medicală bună și primesc îngrijiri de specialitate la un spital din Thailanda. Operațiunea de salvarea va continua mâine, cu recuperarea celorlalți  patru copii și a antrenorul lor rămași în peşteră.
Echipele de intervenţie au repetat timp de mai multe zile operaţiunea de salvare şi au reuşit să dreneze apa din peşteră până când nivelul acesteia a scăzut considerabil. Salvatorii trebuie să acţioneze cât mai repede deoarece meteorologii prognozează furtuni pentru săptămânile următoare.
Membrii echipei de fotbal locale au pornit să exploreze peştera pe 23 iunie, după antrenament, din motive deocamdată necunoscute. Ei au rămas blocaţi din cauza creşterii nivelului apei în acea peşteră. Tinerii au fost descoperiţi de doi experţi britanici în scufundări acvatice pe 2 iulie.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole