„Mamaia Copiilor” ediția a XVIII-a

Copiii din toată țara se pregătesc de concurs! Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, a ajuns la ediția a XVIII-a. Cel mai important eveniment muzical românesc pentru copii și adolescenți își deschide porțile în această seară de la ora 20.00.

Festivalul „Mamaia Copiilor” se va desfășura în acest an în Stațiunea Mamaia, pe scena din Piațeta Cazino în perioada 10-14 iulie. 150 de finaliști ai preselecțiilor, desfășurate în toată țara, vor petrece o săptămână la mare, pentru a concura în etapa finală a Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, la secțiunile Creație, Interpretare și Show.
Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor a fost inițiat de către compozitorii Aurel Manolache şi Dumitru Lupu în anul 2001, cu scopul de a promova creațiile muzicale ale copiilor și adolescenților din România. Liviu Manolache, fiul regretatului compozitor Aurel Manolache duce mai departe această tradiție ca director al festivalului.
Din juriul festivalului fac parte nume mari ale muzicii ușoare românești: compozitorul Horia Moculescu, Viorel Gavrilă, George Natsis, Adrian Iorgulescu, Mircea Drăgan, precum și îndrăgitele soliste Nico și Corina Chiriac.
Astăzi, de la ora 20.00, vor urca pe scenă grupele de vârstă 4-6 ani şi 10-12 ani la secţiunea Interpretare. În Anul Centenarului, evenimentul, la startul căruia se vor alinia cei mai talentaţi copii din România, urmărește  să îşi recăpete faima de odinioară.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole