Cod de vreme rea

Codul portocaliu de ploi se prelungește, pentru mai multe localități din județul Constanța. Astăzi a fost emisă și o avertizare de Cod Roșu pe râurile din bazinele hidrografice Olțet, Cerna, Olt și Lotru, cu riscul de noi inundații.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la nivel național se află în serviciul operativ peste  22.000 de angajați MAI, pompieri, jandarmi și polițiști echipați cu peste 9.000 de mijloace tehnice. Aceștia sunt  pregătiți să intervină la orice oră în caz de ploi abundente sau inundații. O atenție deosebită va fi acordată râurilor din bazinele județului Vâlcea, Gorj și Argeș pentru care s-a emis o avertizare hidrologică de Cod Roșu, valabilă până astăzi, la ora 20.00.
În ultimele 24 de ore, jandarmii și pompierii au acționat în sprijinul autorităților, pentru construirea  a 6 diguri temporare în județul Sibiu. În prezent, se acționează pentru realizarea unuia și în județul Bacău.
De asemenea, ANM a prelungit codul portocaliu de ploi, pentru întreg județul Constanța, până miercuri, 11 iulie. Se vor semnala averse torențiale care vor depăși 30 – 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole