Aur pentru corala „Armonia”

Corala Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului, este din nou cel mai bun cor bărbătesc din lume. Premiul a fost obţinut la Jocurile Mondiale Corale care se desfăşoară în acestă perioadă la Tshwane, în Africa de Sud.

În perioada 4-14 iulie, Corala ortodoxă bărbătească „Armonia” participă, pentru a patra oară la Olimpiada Mondială a Corurilor. Până la acest moment corul a câștigat medalii la două din cele trei secțiuni ale concursului la care este înscrisă, una de aur și alta de argint. Astăzi, soliștii vor participa la secțiunea, „Muzică sacră”.
„Armonia” este singura corală care reprezintă România la competiţia din Africa de Sud.  Olimpiada Mondială a Corurilor a adus pe aceeaşi scenă peste 300 de coruri din 62 de ţări: Rusia, România, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, China, Germania, Marea Britanie, Indonezia și altele.
Corala ortodoxă bărbătească „Armonia” a luat fiinţă în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar din 2004 a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Este formată din preoţi, diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius” și este dirijată de către arhidiaconul dr. Ion Iulian Dumitru, lector universitar la Universitatea Ovidius din Constanţa.
„Armonia” abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. Corala „Armonia” a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate si a participat la multe concursuri de gen. Campionatul European al Corurilor desfășurat la Graz, in Austria a adus Coralei „Armonia” două medalii de aur la secțiunile Folclor și Cor bărbătesc și una de argint la Muzică sacră iar la Olimpiada „World Choir Games” din SUA, Corala „Armonia” a fost dublu medaliată cu aur.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole