Pentru a treia zi consecutiv, Transfăgărășanul este închis timp de șase ore

Pentru a treia zi consecutiv, Transfăgărășanul este închis timp de șase ore. De această dată se încearcă stabilirea unui nou record mondial de către pilotul britanic, Mark Higgins.

Pilotul britanic, Mark Higginsvrea să stabilească un record de viteză pe o lungime de 82 de kilometri, pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. În vederea acestei încercări, DN7C va fi închis între ieșirea din Cârțișoara și barajul de la Vidraru. Circulația autovehiculelor va fi permisă în intervalul orar 12.00-14.00, sub stricta supraveghere a organizatorilor evenimentului.
Până in prezent, nu există un record pe traseul de 82 de kilometri pe care vrea să îl parcurgă Higgins. Au fost organizate în ultimii ani mai multe sesiuni prin care piloții au stabilit timpi de referință pe anumite secțiuni. Va fi greu pentru orice pilot să depășească timpul stabilit de Higgins, si asta pentru că traseul abordat are o lungime considerabilă. Pilotul în vârstă de 47 de ani nu a specificat timpul pe care doreste să obțină pe traseul din munții Făgăraș descris de Jeremy Clarkson drept cel mai frumos drum din lume.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole