19 freze de asfalt, achiziționate de CNAIR. 2 ajung la Constanța

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a achiziționat 19 freze de asfalt marca Wirtgen în valoare de 7.942.000 lei fără TVA.

Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor.
Planul pus în aplicare prin Direcția de Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750.
Freza de asfalt este cel mai folosit utilaj pentru îndepărtarea îmbrăcăminților asfaltice sau din beton degradate și care necesită înlocuire.
De asemenea, este unicul utilaj care poate executa operațiunea de frezare a îmbrăcăminții asfaltice și încărcarea simultană a materialului rezultat în mijlocul de transport.
Aceste utilaje vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP), astfel: DRDP București-4;  DRDP Iași- 4; DRDP Craiova- 3; DRDP Timișoara- 2; DRDP Cluj- 2; DRDP Brașov- 2; DRDP Constanța-2.
Cele 19 autofreze se adaugă celor 100 de autoutilitare mixte, 24 de răspânditoare de emulsie cu lance, 7 platforme de cântăriri auto, 16 autobasculante și 7 mașini de marcaj achiziționate în cursul acestui an de către CNAIR.
Sursa: Comunicat CNAIR

Cele mai Accesate Articole