Se întorc ploile

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi a atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Sunt vizate 7 județe din țară, printre care Constanța și Tulcea.

Atenționarea de cod galben a intrat în vigoare astăzi la ora 12.00 și este valabilă până în această seară la ora 22.00. În intervalul menționat vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, local, în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie.
În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
Potrivit ANM, în Județul Constanța și Județul Tulcea se vor semnala averse care vor depăși 35-40 de litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie și grindină de mici dimensiuni.
Și în zilele următoare vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, îndeosebi după amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte, precum și în nordul și centrul țări.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole