Franța, noua campioană mondială la fotbal

Echipa Franței a câștigat finala Campionatului Mondial de Fotbal, învingând selecționata Croației cu scorul de 4-2. Acesta este al doilea titlu câștigat de Franța, dupa cel din anul 1998.
A 21-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal a ajuns la sfârşit. Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2  selecţionata Croaţiei.
Înaintea începerii meciului a avut loc festivitatea de închidere a Campionatului. În aplauzele suporterilor, Will Smith, Nicky Jam si Era Istrefi au intonat imnul oficial al Cupei Mondiale.
Odată cu trofeul Franței , antrenorul Didier Deschamps, a devenit al treilea selecţioner din istorie care a câştigat titlul mondial atât ca antrenor cât şi ca jucător. El a declarat la finalul partidei că: “Acest moment le aparţine jucătorilor. Sunt mândru că sunt francez. Trăiască Republica”.
La meci au fost prezenţi și preşedintele rus Vladimir Putin, președintele Franței, Emmanuel Macron, precum şi preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici. Conform presei internaționale, aceasta a făcut spectacol în tribune alături de șeful statului din Franța, Emmanuel Macron, câștigând astfel un important capital politic.
Fluierul final al partidei s-a auzit pe stadionul Lujniki, sub privirile a 90.000 de oameni. Cocoșii galici vor încasa 38 de milioane de euro de la FIFA pentru succesul echipei.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole