Cartea, un reper vechi al civilizației umane

În zilele noastre se simte o revenire asupra interesului pentru carte. Asta după ce în ultimii ani lectura a fost lăsată într-un con de umbră din cauza interesului tot mai mare pentru informația virtuală.


Cartea, are un loc important în exprimarea gândirii şi în păstrarea oricărei cunoştinţe, încât merită să îi acordăm un loc aparte în viața noastră. Astăzi, cartea se poate regăsi în formatul clasic dar și în suport digital.Oricum alegem să o accesăm, este important să acordăm atenție referințelor din partea specialiștilor.
Cartea își are originea încă din Evul Mediu. Pe atunci abordarea era preponderent de natură religioasă. De-a lungul timpului preferințele s-au adaptat în funcție de evoluția umană. În vremurile actuale, când tehnologia cunoște o dezvoltare vertiginoasă, interesesul tinerilor în sfera lecturii s-a îndreptat tot mai mult în direcția fantasticului.
În Imperiul Roman, de-a lungul părții de est au aparut comunitati monahale, cu mici biblioteci, mai ales teologice. De atunci bibliotecile și-au păstrat mult din structura originală cu un interes decent pentru apdatarea la noile abordări, respectiv formatul digital.
Chiar dacă a avut un drum anevoios, cartea nu şi-a pierdut menirea – de a oferi lucruri noi, de a dezvolta exprimarea prin însușirea de cuvinte, de a descoperi locuri, evenimente, povești care ajută în dezvoltarea psihică, intelectuală și afectivă.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole