Se întorc ploile

De mâine, meteorologii ne anunță că vremea va fi din nou capricioasă. Ploile se vor extinde pe tot teritoriul țării, iar temperaturile se vor încadra   în jurul celor normale, 28-30 de grade Celsius, mai ales în partea de Sud a tării. În nordul și centrul țării, temperaturile vor atinge valori de 22-24 de grade Celsius. Vremea instabilă, încarcată de averse, se va menține până spre sfârșitul lunii iulie. Vor exista ploi, după amiaza și seara, mai ales în zonele de deal și de munte.
Şi în Dobrogea valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a intervalului. În 17 iulie, temperatura va creşte până la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi în următoarele trei zile va scădea, până spre 27 de grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 şi 20 iulie şi după data de 23 iulie. Pentru Constanța există șanse mari de ploaie până la sfârșitul săptămânii. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu 10-14 km pe oră.
Conform datelor furnizate de ANM, în perioada următoare nu se întrevede niciun episod de caniculă, iar temperaturile vor rămâne cele normale pentru această perioadă.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole