Franța, regina fotbalului mondial

Franța a câștigat cel de-al doilea titlu mondial din istorie. După 20 de ani, aceasta devine din nou regina fotbalului, după o finală încheiată cu scorul de 4-2 împotriva Croației.  Ambele echipe au fost întâmpinate acasă de sute de mii de suporteri într-o atmosferă de sărbătoare.

O petrecere în cinstea campionilor a fost organizată luni la Palatul Elysee, urmată de o paradă care a avut loc pe bulevardul Champs-Elysees. Petrecerea a găzduit 4000 de invitați, printre care aproximativ 1000 de tineri fotbalişti, proveniţi de la cluburile unde s-au format câțiva dintre noii campioni mondiali.
Fotbaliştii naţionalei Franţei, noua campioană mondială, vor fi decoraţi cu Legiunea de Onoare. Distincția va fi înmânată de către preşedintele Republicii, Emmanule Macron la fel ca înaintaşii lor în anul 1998, printre care s-a numărat și Didier Deschamps, actualul selecţioner al „les Bleus”.
Echipa Croaţiei a fost întâmpinată luni, la Zagreb, de mai bine de 100.000 de persoane. Capitala Croației, decorată în roșu și alb, i-a așteptat cu entuziasm pe “vatreni”. După sosire, jucătorii conduşi de căpitanul Luka Modric, s-au îndreptat către piața centrală din Zagreb, unde au sărbătorit performanța de a fi vicecampioni mondiali, împreună cu peste 100 000 de suporteri.

Cele mai Accesate Articole