Tragedia din Marea Neagră. Rusia suspendă zborurile avioanelor Tupolev-154

Autoritățile de la Moscova au decis că toate avioanele sale Tupolev-154 vor rămâne la sol până când vor afla din ce cauză un aparat de acest tip s-a prăbușit duminică în Marea Neagră.
Oficialii iau în calcul probleme tehnice sau o eroare de pilotaj și par să respingă idea unui atentat.
Între timp, echipele de căutare au găsit una dintre cele două cutii negre ale avionului Tupolev, aparținând Ministerului rus al Apărării, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci.
La bordul său se aflau 92 de persoane, printre care 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, celebrul cor al Armatei Roșii.
Artiștii plecaseră spre Siria, pentru a susține un spectacol de sărbători la baza aeriană de la Hmeimim, în apropiere de orașul Latakia.
Ansamblul Aleksandrov a fost înființat în 1928, sub tutela Ministerului Apărării Ruse, de Aleksandr Aleksandrov, cel care a compus majoritatea cântecelor Armatei Roșii,  fiind primul ansamblu coral militar care a fost creat în lume.
Corul Aleksandrov, considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, a fermecat publicul cu finețea interpretării. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare rusești – balalaica și acordeonul cu butoane – cu instrumente de suflat din metal și lemn.

Cele mai Accesate Articole