105 noi cazuri de rujeolă

Au fost confirmate 105 noi cazuri de rujeolă la nivel național. Cele mai multe diagnostice s-au înregistrat în Capitală. În județul Constanța s-a înregistrat un singur caz de îmbolnăvire.

Rujeola sau pojarul este considerată boala infecţioasă, care se soldează cu cele mai multe complicaţii. Din patru cazuri de îmbolnăviri, unul are nevoie de spitalizare, iar pentru una din 1000 de persoane diagnosticate cu rujeolă, maladia este fatală.
La nivel național, sunt raportate până la data de 13 iulie 2018, 59 de decese dintr-un număr total de 14.701 de îmbolnăviri.
În România, actuala epidemie de pojar este cauzată de o tulpină de virus rujeolic importată dintr-un alt stat european, dar răspândirea bolii este determinată de neefectuarea vaccinului.
Maladia este una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei, dar ea poate afecta grav orice organism uman indiferent de vârstă. Protecția împotriva virusului rujeolic se realizează, în primul rând, prin vaccinare.
Stoparea epidemiei și prevenirea reapariției acesteia se obțin prin reluarea administrării obligatorii a vaccinului antirujeolos monovalent sau trivalent, denumit R.O.R.. Un program susținut de promovare a beneficiilor acestei acțiuni, dar și asigurarea în permanență a unui stoc suficient de doze de vaccin sunt măsuri capabile să diminueze incidența acestei boli în țara noastră.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole