După potop, caniculă în Japonia

La doar o săptămână după inundațiile devastatoare în urma cărora 220 de persoane și-au pierdut viața, Japonia este lovită de un val de caniculă. În urma temperaturilor extreme, mai multe persoane și-au pierdut viața.

Japonia se confruntă cu o vreme toridă.  Mercurul din termometre a indicat  timp de câteva zile temperaturi de 40 de grade Celsius. Insolația a dus  la moartea a cel puțin douăsprezece persoane. Alte aproape 10.000 au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.
În cursul zilei de ieri, căldura intensă a fost fatală pentru cel puțin opt persoane, cu vârste cuprinse între 70 și 90 de ani, în timp ce alte două mii au fost spitalizate. Din rândul acestora, 24 sunt în stare critică.
Canicula a făcut victime pe tot parcursul săptămânii. Decese au survenit și în rândul persoanelor de vârstă fragedă. Un copil de numai șase ani a murit la întoarcerea dintr-o excursie, în drum spre casă.
Temperaturile ridicate  îngreunează operațiunile de salvare întreprinse în urma dezastrului provocat de inundațiile și alunecările de teren din urmă cu câteva zile. Fenomenele au reprezentat cea mai gravă catastrofă naturală din 1982 în Japonia. Mulți voluntari implicați în această acțiune au fost afectați de disconfortul termic, necesitând transportul la spital.
Potrivit prognozei meteorologice, vremea caniculară va continua cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole