Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Mesajul transmis de primarul Constanței

Sursa foto: MApN
Astăzi, 20 iulie, este sărbătorită Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, zi în care este prăznuit și Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.
”Prin semnificația sa istorică, Ziua Aviației Române și a Forţelor Aeriene aduce în memoria noastră faptele de arme ale aviatorilor români, amintirea eroilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, la manșa ae ronavelor inscripționate cu însemnele tricolore, pentru apărarea fiinţei naţionale şi pentru libertatea şi siguranţa noastră, a tuturor”, afirmă cu această ocazie m inistrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.
„Dotarea Forţelor Aeriene Române cu avioane C-27 J Spartan, F-16 Fighting Falcon, şi în viitorul apropiat, sistemele Patriot, marchează trecerea într-o nouă etapă tehnologică, deschizând noi orizonturi privind cooperarea, credibilitatea şi interoperabilitatea cu aliaţii şi partenerii”, transmite și Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ionel Ciucă, cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forţelor Aeriene.
”Cu ocazia celebrării Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, adresez aviatorilor români cele mai calde felicitări, mult succes și putere de muncă în nobila misiune pe care o îndeplinesc pentru apărarea cerului patriei noastre.
Ziua de 20 iulie ne amintește de rolul crucial pe care îl aveți pentru stabilitatea regională și promovarea păcii în actual ul context internațional încercat de incertitudine și numeroase provocări.
În această zi de cinstire a eroilor aerului, a aviatorilor români, aflaţi sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, îmi exprim recunoștința pentru curajul, sacrificiul și demnitatea arătate în situații limită.
La mulţi ani şi cer senin!”, este mesajul transmis de primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Cele mai Accesate Articole