Minor român împușcat la Roma

Un copil de numai un an a fost  împușcat la Roma în timp ce se afla în brațele mamei sale. Minorul este de naționalitate română și se află în prezent sub supraveghere medicală.

Incidentul s-a produs pe stradă, atunci cand mama copilei se plimba cu fetița în brațe. Minorul a început brusc să plângă și imediat femeia a observat o pată de sânge pe spatele copilului.
Cele două locuiau într-o tabară de nomazi din zona Via di Salone a capitalei Italiei.
După producerea incidentului, minorul a fost transportat la cea mai apropiată unitate medicală. În prezent, se află internat în spital, sub stricta supraveghere  a medicilor. În urma controlului, a fost confirmată plaga rezultată prin împușcare.
Ambasada României la Roma a întreprins demersurile necesare în vederea deplasării unei echipe mobile la unitatea medicală în care este spitalizat copilul. Prezența acesteia va fi posibilă de îndată ce vor fi obținute aprobările din partea părinților minorului, autorităților locale și a medicilor.
Ambasada țării noatre în capitala Italiei monitorizează cu atenție cazul copilului român, fiind în contact permanent cu instituțiile locale abilitate să ofere informații despre situația minorului. Ambasada României la Roma este pregătită să acorde asistență consulară potrivit prerogativelor sale. Ancheta autorităților italiene este în plină desfășurare.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole