Sevil Shhaideh, respinsă de președintele Klaus Iohannis. Reacțiile politicienilor


După respingerea de către președintele Klaus Iohannis a propunerii PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcția de prim-ministru, PSD a avut o primă reacție prin Ecaterina Andronescu.
„O să incercăm să ne întâlnim și să analizăm situația. Mi-aș fi dorit ca președintele să argumenteze acest refuz. Într-o asemenea situație poate să spună nu oricărei propuneri ceea ce nu este un lucru tocmai corect pentru că nu e vorba de PSD și ALDE, ci de votul pe care populația l-a dat. Vom analiza situația cu toată responsabilitatea pentru că e vorba de țară, nu de noi, de un partid”, a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3.
Liderul PMP, Traian Băsescu a apreciat că respingerea propunerii PSD-ALDE nu trebuie să declanșeze o bătălie a orgoliilor.
”Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel și în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlați de Serviciile Secrete. Nu este momentul unui război politic inutil între Dragnea și Iohannis. Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea președintelui”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a salutat decizia anunțată astăzi de șeful statului.
”Este dreptul constituțional al domniei sale să respingă propunerea și cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul Guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilități, mai ales într-un context internațional extrem de complicat”, a scris șefa liberalilor pe Facebook.
 
Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

Cele mai Accesate Articole