Exercițiu de combatere a migrației ilegale

Poliția de Frontieră se află astăzi la ceas aniversar. 154 de ani de existență în care s-a acționat zilnic pentru combaterea acțiunilor ilegale. Cu această ocazie, Garda de Coastă a organizat la Constanța un exercițiu de combatere a migrației ilegale la Marea Neagră.

Întreaga activitate s-a desfășurat la baza Navei Ștefan cel Mare a Gărzii de Coastă. Aici s-a exemplificat  modalitatea în care Poliția de Frontieră acționează zilnic, pentru combaterea migrației ilegale și salvarea de vieți omenești la Marea Neagră. La exercițiu au participat și alte două mijloace de mobilitate navală din dotarea Gărzii de Coastă.
După ce au identificat ambarcațiunea cu migranți prin mijloacele proprii, polițiștii de frontieră au pus în aplicare procedurile specifice în aceste cazuri. Migranții au fost preluați și duși către o arie de primire.
La data de 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti din Ţara Românească şi Moldova. Astfel, a devenit un moment istoric important pentru Poliţia de Frontieră, fiind data de recunoaştere a identităţii instituţionale.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole