Doliu național în Grecia

Autorităţile de la Atena au decretat trei zile de doliu naţional după incendiile care au ucis peste 81 de oameni şi au rănit peste 200. Procurorii greci au anunţat că această tragedie ar fi fost provocată pentru destabilizarea politică şi economică a ţării.

Premierul Greciei a decretat trei zile de doliu naţional după incendiile devastatoare care au afectat câteva localităţi din apropiere de Atena. Mati, un sătuc de vacanţă aflat la 30 de kilometri de capitala Greciei, a fost pur şi simplu şters de pe hartă dupa infernul declanșat luni după-amiază. Bilanțul este înspăimântător: 85 de morți și peste 200 de răniți.
Deși Grecia se confruntă cu un val de caniculă, autorităţile nu exclud ipoteza ca totul să fi pornit de la mâini criminale. Concluzia a apărut după ce specialiştii greci au descoperit că incendiile au pornit în15 locuri diferite, în păduri din jurul Atenei.
Guvernul Greciei a anunţat că vor fi acordate ajutoare de urgenţă sinistraţilor. Sumele pleacă de la 5.000 de euro pentru familiile cu cel mult doi copii şi ajung la 8.000 de euro pentru persoanele cu afaceri în zonele devastate de flăcări. De asemenea, pentru locuinţele distruse se vor acorda deduceri de taxe şi impozite, iar notele candidaţilor la examenul echivalent Bacalaureatului vor fi majorate cu 20 de procente.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole