Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța accesează fonduri europene pentru reabilitarea sediului

La începutul anului 2018, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, prin comandantul unității, locotenent-colonel Ferencz Daniel, a demarat procedurile specifice de contractare a unei investiții cu fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
Obiectivul investiției îl reprezinta îmbunătățirea eficienței energetice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pavilionului administrativ al Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Lucrările de eficientizare energetică vizează atingerea următorilor indicatori de performanță:
– scăderea nivelului anual al gazelor de seră emise de la 205,13 tone/an la 24,42 tone/an;
– scăderea consumului anual de energie primară de la 1.086.564 kW/an la 191.612 kW/an.
Aceste obiective, odată atinse, vor genera economii importante asupra cheltuielilor ocazionate cu energia electrică, termică, apă și celelalte utilități.
Proiectul a trecut de faza DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții), fiind avizat in Consiliul Tehnico-Economic al MAI, urmând să fie transmis către Agenția de Dezvoltare Regională.
Investiția se va desfășura în mai multe etape, pe o durată de 24 de luni, termenul de predare a lucrării fiind septembrie 2020.
De mai bine de 30 de ani, unitatea nu a beneficiat de investiții, clădirea necesitând reparații și îmbunătățiri ale căror costuri nu puteau fi susținute de la buget.
Sursa: Comunicat Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța

Cele mai Accesate Articole