Atenție șoferi, se schimbă legea!

În două săptămâni, o nouă prevedere legislativă le va da bătăi de cap șoferilor din România. Înmatricularea unui automobil va putea fi suspendată dacă noul proprietar nu a solicitat în termen de nouăzeci de zile transcrierea dreptului de proprietate.

Această prevedere legislativă face parte dintr-un set de noi reguli care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice din România.
În mai puțin de două săptămâni, va intra în vigoare prevederea conform căreia înmatricularea unui automobil va fi suspendată. Și asta dacă noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Conducerea autoturismului a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenţie şi se sancţionează cu penalizări între 9 și 20 de puncte-amendă. De asemenea, se interzice temporar dreptul de a pune în circulație autovehiculul.
Legea prevede și faptul că autoturismele care nu au inspecția tehnică periodică valabilă, vor rămâne fără înmatriculare. În cazul depistării în trafic a unui vehicul fără inspecţie tehnică , vor fi reţinute certificatul de înmatriculare și plăcuţele cu numărul de înregistrare şi se va elibera dovada care va limita dreptul de circulaţie.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole