Euro falsificați, infractori prinși

Percheziții de amploare au avut loc astăzi în toată țara. Aproximativ 500 de bancnote false de 100 de euro au fost puse în circulație de către membrii clanului Gruia. Procurori ai DIICOT și polițiști au descins, în această dimineață la grupare. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Peste 200 de poliţişti au efectuat miercuri, sub coordonarea DIICOT, 34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova. Zeci de persoane, printre care şi cinci membri din clanul Gruia au fost  audiaţi la DIICOT, Structura Centrală, după ce au introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro. Banii au fost falsificați  în Bulgaria și puși în circulație în Bucureşti.
Conform unui comunicat al DIICOT, începând cu luna august 2017, cinci membri ai unui clan de notorietate au constituit un grup infracţional organizat.  În acest clan au aderat ulterior mai mulţi suspecţi. Astfel, membrii grupării au cumpărat şi introdus pe teritoriul României bancnote false, au comercializat droguri de mare risc, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie. Toate aceste infracțiuni au fost săvârșite în București.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole