Săptămâna Mondială a Alăptării. „Sănătatea lui începe cu laptele tău!”

În prima săptămână a lunii august, organizaţiile dedicate sănătăţii mamei şi copilului din întreaga lume sărbătoresc ”Săptămâna Mondială a Alăptării”.
În acest an, mesajul campaniei pro-alăptare ALĂPTAREA – FUNDAMENTUL VIEŢII este „Alăptarea previne foametea şi malnutriţia în toate formele ei şi asigură securitatea hranei copilului, chiar şi în timp de criză”.
În România, Asociaţia SAMAS promovează alăptarea prin mesajul „Sănătatea lui începe cu laptele tău”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă susţinerea hranei copiilor prin alăptare până la vârsta de doi ani, exclusiv până la vârsta de şase luni.
Alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viaţă ale copilului pune bazele imunităţii acestuia, pentru toată viaţa. Totodată, alăptarea timp de cel puţin 1 an scade riscul femeilor de a dezvolta cancer la sân şi alte afecţiuni ginecologice,  așa cum arată un studiu publicat în prestigioasa publicaţie Journal of the National Cancer Institute.
În cadrul campaniei „Sănătatea lui începe cu laptele tău!”, Asociaţia SAMAS organizează evenimente pe tema alăptării pentru mame cu bebeluşi şi gravide în Bucureşti şi în mai multe orase din ţară, dar şi cursuri în cadrul mai multor maternităţi.
Printre acestea se afla Spitalul Municipal Medgidia, unde cursurile sunt susținute in perioada 2 – 4 august,  de la ora 17:00  de educator perinatal SAMAS Ilenuta Zanfir Agloţoiu, psiholog Tamara Nichita, dr. Gonul Iusein, medic primar Diabet si Boli de nutritive.
 
 

Cele mai Accesate Articole