Autobuze electrice, la Constanța

Vești bune pentru constănțeni! Consilierii au aprobat achiziţia de autobuze electrice pentru Constanţa. Proiectul a fost inițiat de primarul Decebal Făgădau.
https://www.youtube.com/watch?v=Sf4inr6A9uw
Consilierii locali s-au întrunit marți, 31 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi s-au aflat 56 de proiecte, două dintre ele referindu-se la achiziționarea de mijloace de transport public. Mai exact, urmează ca flota autobuzelor de transport în comun în comun din municipiul Constanţa, să fie completată cu peste o sută de autobuze. Prin achiziţionarea lor se doreşte schimbarea imaginii şi promovarea călătoriei cu transportul public în comun în rândul constănţenilor.
Un astfel de autobuz va costa între 450 şi 550 de mii de euro. Oraşul va trebui să fie pregătit din punct de vedere al staţiilor de reîncărcare, precum şi a service-urilor capabile să le repare. Totodată șoferii vor fi instruiți cu privire la utilizarea noilor autobuze. În curând, RATC se va transforma într-o societate pe acţiuni, denumită “CT Bus”. Se lucrează în acest sens, edilul precizând că se va semna un contract de servicii publice între municipalitate şi viitoarea societate.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole