Consult dermatologic gratuit

Medici dermatologi, reprezentanți ai celor mai importante centre din țară vor fi prezenți la malul Mării Negre. Specialiștii vor acorda consultații gratuite pentru prevenția și depistarea cancerului de piele.

Societatea Română de Dermatologie desfășoară an de an campanii pentru prevenția și depistarea cancerului de piele. În această vară, campania EuroMelanoma Day a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie și promovează mesajul: ”Știați că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?’’.  Prima etapă a consultațiilor gratuite a început pe 27 iulie și continuă cu perioadele 3-5 și 17-19 august. Aceste acțiuni de prevenție și depistare a cancerului de piele sunt efectuate de către 12 medici specialiști dermatologi, reprezentanți ai celor mai importante centre dermatologice din țară. Consultațiile se desfășoară simultan în trei staţiuni din sudul litoralului: Mangalia pe plaja Laguna, pe plaja Jupiter şi în Venus  pe plaja Perla Venusului. Accesul la punctele special amenajate se va putea face respectând următorul grafic orar:
V: 15:30-19:00
S:   8:30-11:30
     15:30-19:00
D:   9:30-11:30
Pe lângă informaţii legate de depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, oamenii interesați vor mai primi şi mostre de creme fotoprotectoare. Organizatorii precizează că, acest trend crescător poate fi stopat, iar cancerul de piele poate fi tratat dacă este depistat la timp.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole