Turiștii ignoră semnalele salvamarilor

Pentru a doua zi consecutiv, pe litoralul românesc este arborat steagul roșu care anunță că înotul în mare este interzis. Cu toate acestea turiștii aleg să ignore avertismentul salvamarilor, iar zeci de oameni intră în mare și își pun viața în pericol!

Chiar dacă au scăpat de ploi pe litoral, turiștii au avut parte de vânt puternic în ultimele zile. În largul marii a fost furtună, iar valurile sunt foarte mari. Pe mai multe plaje din nordul și sudul litoralul românesc au fost arborate steagurile roșii sau galbene. Salvamarii spun că unii turiști, deși sunt avertizați, sfidează și ignoră orice fel de semnal.
Conform regulamentelor, salvamarii nu pot interveni în forță pentru a scoate turiștii din apă, ei pot doar avertiza persoana în cauza că își pune viața în pericol. Până acum, zeci de persoane au fost scoase din apă, de către salvamari, iar unele dintre acestea au avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanță.
Ultimul caz s-a înregistrat astăzi pe o plajă din Neptun. Un tânăr de 41 de ani a sfidat steagul roșu și a fost la un pas de a-și pierde viața în valurile agitate ale mării. Ieri seară, alți patru tineri au avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanță după ce au fost scoși din mare în stare gravă.
Salvamarii avertizează că cei mai periculoși sunt curenții formați în adânc care pot creea probleme și unui înotător profesionist.
Steagul roșu interzice categoric scăldatul în mare, iar cel galben permite accesul în mare doar înotătorilor experimentați.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole