Primăria Năvodari accesează fonduri europene pentru reabilitarea a două clădiri din oraș

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, anunță că astăzi, au fost depuse două proiecte pentru finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Cele două proiecte vizează anveloparea și creșterea eficienței energetice a fostului Cămin al Liceului ”Lazăr Edeleanu” Năvodari și a Căminului Jandarmerie – din proximitatea Școlii nr. 3 Năvodari – ,,Tudor Arghezi’’.
Proiectul  intitulat ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Cămin Nou” (Cămin Jandarmerie) prevede realizarea de reparații la fațadele clădirii, izolația termică realizată cu un sistem compact cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică și bordarea golurilor (ferestre și uşi) pe toate laturile exterioare pe o suprafață de aprox. 1.859 mp.
Se va dezafecta tâmplăria exterioară existentă și se va înlocui cu tâmplărie termoizolantă dotată, după caz, cu dispozitive pentru ventilarea spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele interioare de anvelopă.
Se vor monta corpuri de iluminat cu led în spațiile comune, patru centrale termice în condensaţie, pompe de căldură pentru a se asigura confortul termic și panouri fotovoltaice.
Cel de-al doilea proiect, denumit ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Cămin nr. 1 Liceu Năvodari”, prevede realizarea de reparații la fațadele clădirii, izolarea termică a fațadelor clădirii cu un sistemul compact cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică, schimbarea tâmplăriei, montarea de corpuri de iluminat cu led în spațiile comune.
Și aici se vor monta patru centrale termice în condensaţie, pompe de căldură pentru a se asigura confortul termic și panouri fotovoltaice pentru a se asigura consumul apa caldă.
Totodată, se vor realiza hidroizolarea și termoizolarea terasei cu spumă poliuretanică pe o suprafață de 877,50 mp. și se va asigura un nivel ridicat de etanșeitate a clădirii.
Beneficiarii direcți ai acestor proiecte vor fi cetățenii orașului Năvodari care locuiesc în aceste blocuri, clădirile urmând să aibă un aspect estetic.
Valoarea totală a celor două proiecte depășește 11,4 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 2,5 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.
Sursa: Primăria Năvodari

Cele mai Accesate Articole