Contrabandă cu țigări

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit la un control de rutină, peste 82.300 pachete cu țigări de contrabandă. Marfa a fost găsită  într-un camion condus de un cetățean bulgar.

În data de 2 august 2018, un camion înmatriculat în România, a trecut prin Punctul Comun de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov. Mijlocul de transport era încărcat cu textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina. Polițiștii de frontieră români şi bulgari au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii camionului folosind aparatura din dotarea Poliției de Frontieră Române.
Ulterior, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din Bulgaria pentru desigilarea şi deschiderea camionului. În interiorul acestuia, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, cantitatea de 82.320 pachete cu țigări de proveniență din Republica Moldova. Șoferul autovehicolului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion sunt ascunse ţigări.
Marfa, în valoare de peste 823.000 lei, a fost ridicată de către autoritatea vamală bulgară. Cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole