Criza manualelor școlare

După șase luni de mandat, Ministrul Educației Naționale a prezentat un bilanț în cadrul unei conferințe de presă. Printre subiectele abordate a fost dezbătută, în mod special, criza manualelor. Numărul mic de manuscrise și conținutul acestora duc la necesitatea instruirii cadrelor didactice în vederea elaborării manualelor școlare.

Printre subiectele abordate de Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-au numărat: creșterea veniturilor cadrelor didactice, premierea elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură, modificarea Legii Educației, dar și criza manualelor.
În această toamnă, Ministerul va organiza un simpozion pentru instruirea cadrelor didactice în vederea elaborării manualelor școlare. Criza autorilor de manuale a dus la o insuficiență a manuscriselor oferite cadrelor didactice din care să fie alese pentru tipărire.
Ministrul Valentin Popa a declarat că manuale sunt, dar nu pentru toate disciplinele. Din punct de vedere estetic, ele sunt frumoase, însă din punct de vedere al conținutului, sunt încărcate. O soluție ar putea fi importarea unui plan cadru din afară, ministrul fiind nemulțumit de modul în care scriu specialiștii din sistemul de educație.
În noul an şcolar peste 500.000 de elevi din clasele I-VIII vor beneficia de manuale şcolare. Există 105 titluri noi, din care 40 au fost traduse în limbile minorităţilor în 2,6 milioane de exemplare.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole