Șoferi drogați, depistați pe autostrăzi. Record de viteză pe A2 București-Constanța

Peste 70 de șoferi care conduceau cu viteze prea mari, 8 care se aflau sub influenţa alcoolului şi 2 care conduceau sub influenţa drogurilor au fost depistați, săptămâna trecută, pe autostrăzi.
Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române precizează că cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 km/h, pe autostrada A2.
”În perioada 30 iulie – 5 august a.c., poliţiştii au depistat 71 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 8 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h.
De asemenea, în alte 8 cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistaţi conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (cei depistaţi conducând cu o concentraţie de alcool sub 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).
Totodată, în 2 cazuri, şoferii au fost depistaţi sub influenţa substanţelor stupefiante, respectiv cannabis.
Pe numele celor 2 persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa substanţelor stupefiante.
Cea mai mare viteză a fost înregistrată, la data de 30 iulie a.c., pe A2, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din Otopeni, care conducea spre Bucureşti cu viteza de 211 km/h.
Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 1.450 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.
Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile”, transmite Poliția Română.

Cele mai Accesate Articole