Regina Maria a fost celebrată la Constanța

Regina Maria a fost celebrată la Constanța în cadrul proiectului, în premieră națională, „Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. Evenimentul a fost inclus în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918. Cazinoul din Constanța a fost învăluit într-o atmosferă de poveste care a vrăjit întregul public prezent.

Maia Morgenstern, amfitrioana evenimentului a coborât în eter spiritul plin de iubire al reginei prin rostirea testamentului „mamei tuturor”, așa cum a fost numită Maria. Întregul spațiu, la un loc cu cei prezenți a fost transpus în vremurile de altădată. Publicul s-a putut întoarce în timp cu imaginația, astfel încât, să-i simtă prezența Reginei la fel de puternic și de aievea ca și cum ar fi fost prezentă.
Pentru ca sufletul și gândurile publicului să poată călătorii imaginar peste barierele timpului, Orchestra Simfonică din Bucureşti, condusă de dirijorul Jin Wang, pianistului Răzvan Dragnea şi artiștii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuţ Vărban și Andrei Lazăr, au interpretat opere muzicale din perioada interbelică.
Clădirea Cazinoului a luat o înfățișare aşa cum nu a mai fost văzută niciodată, reușind pentru o seară să se întoarcă la strălucirea de altădată, datorită celor mai noi trenduri în videomapping. În premieră pentru Constanţa, în dinamica estetică a evenimentului a intrat și colecţia de design vestimentar contemporan realizată  de creatorul Agnes Toma. Vestimentațiile au fost inspirate din imaginea Reginei-soldat, considerată la acele vremuri ca fiind cea mai frumoasă.
Nu sunt puține mulțumirile pe care organizatorii evenimentului le merită pentru o seară de sâmbătă, de neuitat.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole