Speranța pentru un mediu mai curat vine de la Rompetrol

Premieră pentru țara noastră şi regiunea Mării Negre! Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International, a finalizat recent dotarea primei benzinării Rompetrol cu panouri solare de mare capacitate.
Ne putem mândri cu o premieră pe plan național a cărei inițiativă pleacă chiar de aici, de la Năvodari, de la compania care deţine şi operează Petromidia. Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International, a finalizat recent dotarea primei benzinării Rompetrol cu panouri solare de mare capacitate, o premieră pentru țara noastră şi pentru regiunea Mării Negre. Primul obiectiv ales  pentru implementarea acestui proiect a fost stația Rompetrol situată pe șoseaua de centură a Capitalei și în apropierea depozitului de carburanți din localitatea Mogoșoaia. Câștigul major scontat se îndreaptă către o reducere cu circa 30% a emisiilor de CO2. Acest lucru devine posibil prin asigurarea a puțin sub jumătate din necesarul energetic al stației din surse regenerabile.

Programul pilot a fost creeat din dorința ca pe viitor stațiile Rompetrol din întreaga țară, inclusiv cele din județul Constanța și orașul Năvodari să asigure un mediu mai puțin poluat.

Cele mai Accesate Articole