Nava MAI 1103 s-a întors acasă

Membrii echipajului navei maritime de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă s-au întors acasă după trei luni. Poliţiştii de frontieră au încheiat o misiune Frontex care s-a desfăşurat pe Marea Egee.

În perioada 29 aprilie -02 august, nava maritimă de patrulare MAI 1103, a Gărzii de Coastă a participat la misiunea „POSEIDON 2018”, organizată sub egida FRONTEX.
În cadrul misiunii au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri. La bordul navei  a avut loc trierea şi evaluare medicală, iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile grecești şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice.
Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „POSEIDON 2018” este acela de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene. Un alt biectiv este cel de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene. Se are în vedere totodată derularea de măsuri comune pe linia gestionării fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar. Activitatea polițiștilor de frontieră este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia FRONTEX pentru  gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă. Operațiunea ”POSEIDON 2018”, la care iau parte polițiștii de frontieră români este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole