O staţie Spaţială Internaţională va trece pe deasupra Bucureştiului

O staţie Spaţială Internaţională va trece pe deasupra Bucureştiului, în fiecare seară, până pe data de 22 august. Dacă cerul este senin, aceasta poati fi vazută ca un obiect zburător strălucitor care se deplasează lin.

O stație Spațială Internațională va putea fi observată pe cerul României în fiecare seară, până pe 22 august. NASA a lansat un serviciu prin care cei interesaţi pot primi o notificare pe email sau sms pentru a afla cu câteva ore înainte când staţia va trece pe deasupra oraşului lor.
Dacă cerul va fi senin, Stația NASA va putea fi observată ca un obiect zburător strălucitor. Fenomenul va fi vizibil timp de trei minute în fiecare seară. Oricine va putea observa stația chiar și cu ochiul liber, fără a fi nevoie de vreun echipament sofisticat de observație. Această stație are, deocamdată, un rol experimental și de cercetare și folosește ca spațiu de locuit pentru un singur echipaj format din astronauți de mai multe naționalități. Stația mai servește și ca post de comandă pentru operațiuni pe orbită în jurul Pământului și ca port de întâlnire și acostare pentru nave spațiale de mici dimensiuni.
Scopul declarat al Stației Spațiale Internaționale este acela de a studia efectele microgravitației și a menținerii vieții în spațiu, precum și aceea de observator astronomic al Pământului.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole