Cum ne îngrijim de viața delfinilor?

ONG Mare Nostrum și Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” au organizat la Constanța atelierul de discuții ”Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră?” Printre participanți s-au numărat și reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului și ai Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa.

Atelierul de discuții ”Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră,, are ca scop prezentarea problemelor legate de conservarea delfinilor dar şi identificarea de soluţii pentru asigurarea bunăstării acestor indicatori ai ecosistemului marin.
La eveniment au participat peste 30 de reprezentanți ai autorităților  responsabile de monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră. Printre aceștia s-au numărat și reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Institutul de Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“, GeoEcoMar, Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa și Black Sea Advisory Counsil.
Astăzi este sărbătorită și ziua delfinului, motiv pentru care specialiștii au ales pentru dezbateri data de 7 august. Proiectul a fost realizat în cadrul programului “Monitorizarea şi conservarea cetaceelor din Marea Neagră”, care a luat ființă în anul 2010.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole