Se modernizează ecluzele canalelor Poarta Albă-Midia Năvodari și Dunăre-Marea Neagră

Comisia Europeană a anunțat că aproximativ 59 de milioane de euro din fondul de coeziune sunt investiți în modernizarea ecluzelor de la canalele „Dunăre – Marea Neagră” şi „Midia Năvodari – Poarta Albă”, care leagă portul Constanța, de la Marea Neagră, de fluviul Dunărea, în sud-estul României.
”Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
Proiectul, care va fi finalizat în 2021, va spori traficul navelor cu aproape jumătate față de nivelul actual, va îmbunătăți siguranța navigației, iar zona înconjurătoare va fi protejată de inundații.
Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/se-modernizeaza-ecluzele-canalelor-poarta-alba-midia-navodari-si-dunare-marea-neagra/
Articolul Se modernizează ecluzele canalelor Poarta Albă-Midia Năvodari și Dunăre-Marea Neagră apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole