Informatizarea ANAF nu va fi gata în acest an

Informatizarea ANAF nu va fi gata în acest an, așa cum prevedea programul finanțat de Banca Mondială. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a promis un nou termen pentru finalizarea acestui proiect.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat că informatizarea ANAF va începe anul acesta și se va încheia cel târziu în anul 2020. Conform programului finanțat de Banca Mondială, informatizarea integrală trebuia făcută până la sfârșitul anului trecut.
Pe parcursul anului 2019 va avea loc îmbunătățirea părții de hardware și a celei de software. În urma seriei de erori apărute pe harduri și servere este necesară asistență pentru menținerea sistemului actual.
În ianuarie 2018, ministrul Finanțelor de atunci a declarat  că programul de modernizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală este realizat în proporție de doar 23,5%, deși trebuia finalizat la sfârșitul anului 2017. Fondul de 60 de milioane lei a fost folosit exclusiv pentru consultanță. Din 2005 nu s-au mai făcut achiziții pentru sistemul informatic.
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România  cere insistent implementarea sistemelor informatice promise în Programul de guvernare.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole